zondag 15 augustus 2010

Team Pansj wint Wemmel Koers !


Jaja mannen, na jaren zwoegen en vechten en tegenslag en schuim en..... (ik wijk af) is het eindelijk gebeurd, Team Pansj boekt zijn eerste overwinning en wat voor één! De klassieker van 't jaar waar maanden aan een stuk intensief naar wordt toegeleefd, welke waarover nog maanden wordt over nagepraat van in de Nachtegaal over 't Glazen Huis (hedde gisteren die blonde gezien ? Halo !!!) tot bij Staaf en terug..... Wemmel Koers aka 'De Fakkeltocht' !

Na de tegenslagen van vorig jaar moesten we en zouden we ook winnen dit jaar. Teammanager T-Bone ging hier dan ook de ultieme ploeg voor samenstellen. Ploegversie v1.0 bestond uit Mr T-Bone, Geert aka de Pijl Van Humbeeck, Johan VDB alias Johan saucisse (zoon van Hugo Saucisse en broer van Kris Saucisse) en ondergetekende 'Den Danser'. Zelf zag ik het eerlijk gezegd niet zitten na enkele weken iets te veel genoten te hebben van de laatste uitspatting in Zwitserland en 3 weken states maar T-Bone was onverbiddelijk "Ge goa ni beginnen hé, bolle moete doen". Zo gezegd en gedaan, we zen beginnen bolle !

Ook dit jaar bleven we niet van tegenslag gespaard en zou al snel blijken dat van onze ploeg v1.0 niet meer veel zou overblijven. Ons speerpunt van vorig jaar Geert, aka de Pijl, Van Humbeeck moest forfait geven wegens een weekendje ardennen. Na kort overleg met de teammanager kwamen we snel tot het besluit dat maar 1 iemand de Geert ging kunnen vervangen.... De Scalle 'ik kan da ni' ,aka de Ketter, Lion. Door het onmetelijk talent van de Scalle is hij altijd keus nr1 maar na enkele jaren telkens present te zijn geweest had hij zelf aangegeven van dit jaar te willen passen. Hier gingen we toch wat overredingskracht moeten gebruiken ! Na een kort maar duidelijk sms bericht van teammanager T-Bone ging Scalle op de uitnodiging in. Ploeg v1.1 was een feit!

Woensdag 9/08 9h58 - Teammanager T-Bone belt :

Danser: "Ah Champ"
T-Bone: "Ah Faris"
Danser: "Cava?"
T-Bone:"Ni goed hé, VDB (VDB alias Johan saucisse (zoon van Hugo Saucisse en broer van Kris Saucisse) kan ni mee doen de zaterdag."
een donderslag bij heldere hemel weerklinkt
Danser: "Tes ni waar hé! En wa nu?"
T-Bone:"Kende gij nog iemand?"
denkdenkdenkdenkdenkdenkdenk tot er zich een plotse ingeving voordoet
Danser:"Seg, De Scalle zijn maat, de mountainbiker, zou diene ni mee kunnen doen?"
T-Bone:"Ahja, den Delfosse. Tuurlijk da, da'k ni aan gepeist em. Ik bel na de Scalle!"

Duration Call: 3'13"

In de loop van den dag stuurt T-Bone mij het verlossende bericht : "Gerrit ok, knallen." Ploeg v1.2 was een feit en zo zou het ook blijven.
Voor het eerst hebben we met den Delfosse nu ook echt nen topper in huis gehaald die al een niet mis te verstaan palmares heeft opgebouwd in de mountainbike-wereld. Eerste schrik sloeg mij reeds rond het hart "Hoe ga 'k ik diene kunnen volgen in de tijdrit?"

Voor het eerst in het bestaan van de fakkeltocht wordt er een korte proloog gereden van 3 ronden. Nadien wordt er in 2 reeksen gereden waar in de ene reeks toppers zich met elkaar kunnen meten en de andere reeks de iets mindere ploegen tegen elkaar kunnen strijden.

Zaterdag 14/08 D-day

Nadat de nodige mechanische en alimentaire voorbereidingen zijn gedaan en de laatste baxters en pikuren zijn gezet wordt er om 14u afgesproken aan 't SKC. Ontmoetingsplaats bij uitstek voor Team Pansj.
Teammanager T-Bone tovert een Pocketbike boven uit de camionette en gaat de numéro's gaan halen. Zelf voel ik de spanning op alle plaatsen wat stijgen en wil ik toch tijdig aan de opwarming beginnen wetende dat het er in de proloog direct keihard tegenaan gaat. Vlo's worden in elkaar gestoken, afstellingen worden besproken met de mecaniciens en outfits worden uitgedeeld.T-Bone zou T-Bone ni zijn moest er ie toch geen specialleke tussenzitten. "Ie da's iet veu a." Een echt tijdritpakske met lange mouwen. Very fancy maar door het liederlijk leven van de laatste weken is den buikomvang toch ewa gegroeid en voel ik er mij ni 100% op mijn gemak in maar dit verdwijnt snel ne keer da'k op mijne vlo zit. 14h35 start opwarming, van de Gerrit nog niks te zien. 15h start van de eerste ploeg wijzelf zullen binnen 20' starten maar nog altijd niks van de Gerrit te zien.....Plots komt er toch ene vanachter de kerk geschoten, de Gerrit, oef !
Plots gaat het heel snel, Gerrit legt zijne zak weg, er wordt nog snel e paar toerkes opgewarmd en dan 'le moment supreme' ploeg met teamnr 2 wordt aan de start gevraagd. Tacktiek is simpel Gerrit trekt en wij proberen er aan te hangen. Gaat het ni meer roepen we "Ho" als het ewa rapper mag ist 'Ja'. Startschot weerklinkt en ik mag hier al direkt 'ho' roepen, ik geraak ni direkt in mijne pedal en moet driekt e gat dichtrijden. Hieronder zit u de manier waarop ;-)Gerrit voert den tacktiek perfect uit en gaat er onmiddelijk fors tegenaan. 1ste toer cava maar ik zit toch op mijne limiet, het gaat hard! 2den toer gaan de monden al iets wijder openstaan. Zelf voel ik dat de 4de positie niet de meest gunstige is en door vorig jaar te vallen bij Rosalie durf ik in de bochten niet de grote risico's te nemen. 2den toer overleefd nog 1ne te gaan T-Bone voelt zich duidelijk goed en roept 'Ja' op den bergop, Gerrit draait de kraan nog is volledig open en de longen worden stilaan uit het lijf gerukt. Ik en Scalle klampen aan en persen er nog het laatste uit tot aan de meet. Kapot! Buiten Gerrit heeft iedereen toch efkes den tijd nodig om op z'n effen te komen maar het blijkt de moeite te zijn geweest. De voorlopige tijden worden van de tabellen geblazen en er staat een nieuwe richttijd van 4'19"!! Ziet er goed uit maar we mogen ni te vroeg victorie kraaien aangezien er nog enkele andere toppers moeten starten. 1 van deze toppers zijn de Hopduvels uit Asse. Jaarlijkse topfavoriet en 4/5-voudig winnaar van de fakkeltocht. Andere topploeg zijn de nieuwerodebikers met Robbie Michiels (ex-coureur jaja) als kopman en meen hier ook Tom Heyvaert en Ruud Verholen te herkennen. Geen onverdienstelijke renners bij de VWF. Eerst is het aan de Nieuwerodebikers om onze tijd te verbreken. Mannen starten goed en er wordt in vergelijking met ons wel rondgedraaid dus dit gaat nen nipte worden, 4'26". Oef, onzen tijd ziet er echt wel goed uit. Nu nog de Hopduvels en dan weten we het. Start van de Hopduvels en dit ziet er verdomd rap uit. T-bone kijkt mij bezorgd aan bij het overschrijden van de meet! Ik zie Walter aka de Wulle met chronometer in de hand naar Stafke, de speaker, De Proft stappen en nee schudden. Den toptijd is ni gebroken met 4'23" eindigen ze met 4" achter ons. Team Pansj weergalmt meermaals door de speakers en onze ploeg is op de kleine wereldkaart van Wemmel gezet! Opdracht 1 volbracht. Opdracht 2 bestaat uit 1u koers waar we als team zoveel mogelijk ronden moeten rijden. Onze concurrenten zijn de 6 beste ploegen uit de proloog. Tijdens de 2u pauze wordt er wat bijgetankt en gerust. Tactiek wordt besproken en met nen topper als Gerrit in huis wordt snel unaniem beslist dat hij probeert te springen om zo snel mogelijk nen toer te pakken. Rest van het team zal den boel lam leggen en op alles springen wat beweegt. Waarom is den theorie toch altijd simpeler dan de praktijk?17h40 start wedstrijd

Door de proloog is mijn zelfvertrouwen toch wat aangetast en boezemt de wedstrijd mij toch wat angst in. Wilde gedachten spoken door mijn hoofd : ga ik wel kunnen volgen, was da nu echt nodig van tot 5u in den BarA12 te zitten,....

There is no way back en zoals de Vranki zou zeggen: "2nd place is tze 1st loser". Let's go !!

Na ons bekend te hebben gemaakt aan de tellers weerklinkt het startschot en we zijn weg. Er wordt eeerder aarzelend gestart en iedereen probeert wat naar voor te kruipen. Ronde 2 wordt aangevangen en het tempo wordt opgetrokken onze volledige ploeg zit goed vanvoor en dit is reeds voor Gerrit het sein om zijn eerste aanval te plaatsen. T-Bone laat vakkundig het gat vallen en slechts enkele renners kunnen met Gerrit mee. Nog enkele andere proberen met een kleine achterstand het gat te dichten maar deze worden onmiddelijk door ons gepareerd waardoor de achtervolging stilvalt en Gerrit kan uitlopen. De volgende ronden is het zowat hetzelfde scenario en wordt er slag om slinger gedemarreerd maar wordt er door de Team Pansj leden telkens op het wiel gesprongen waardoor de moed van de andere teams zich stilaan in de schoenen zakt. Ondertussen bouwt Gerrit zijn voorsprong uit met 3 andere mannen. Na enkele ronden zie ik Ruud Verholen van de Nieuwerodebikers uit de kopgroep wegvallen waardoor onze winstkansen stijgen. Dwz dat we nog ene grote concurrent hebben "de Hopduvels". Eén van hen zit ook vooraan met de Gerrit dus hier zitten we nog met gelijke toeren. Plots horen we den Toine aka Lion Sr roepen dat de Gerrit in aantocht is waardoor we ostentatief op de kop van het peloton gaan rijden om den boel plat te leggen. Met succes, Gerrit sluit aan en we pakken nen toer! Het duurt peis ik genen toer of de Gerrit gaat terug in den aanval. Dezelfde kompanen van daarnet gaan terug mee en het scenario van de 1st wedstrijdhelft herhaalt zich. Aanvallen langs alle kanten maar we zijn echt sterk vandaag en niemand geraakt weg. Gerrit off you go. Na het pareren van 1 van de aanvallen voel ik dat dit zeer vlot gaat en ga ik erop en erover. Nen halve ronde later heb ik er neig veel spijt van als mijne mix: banan+Red Bull al den eerste keer komt kijken. Ik beslis om te kalmeren en op mijn tempo door te rijden hierdoor zitten mijn ploegmaats in ne zetel en is het aan de andere ploegen om het gat dicht te rijden. 2 ronden verder laat ik mij inlopen en zet ik mij vanachter in het peloton om op mijn effen te komen.

Ondertussen hebben we nog maar een kwartier te gaan en komt de overwinning alsmaar dichter. Blijkbaar heeft ene van de hopduvels bij de Gerrit moeten lossen waardoor we ook op hen bijna 1 ronde voor hebben! Nog 10' te gaan en Gerrit komt opnieuw aansluiten deze keer springt hij niet meer maar met de finale in zicht wordt het tempo opgedreven. Na enkele schuchtere aanvalspogingen en sterke tempowisselingen komen we in de laatste ronde. Er wordt a bloc naar boven geknald en Gerrit weet als eerste over de meet te komen. Allen eindigen we goed vooraan waardoor de overwinning ons niet meer uit de handen kan glippen. Vermoeidheid en verzuring maken plaats voor euforie. Wedstrijdverhalen worden aan de talrijk meegereisde supporters breed uitgesmeerd en eerste felicitaties worden ontvangen.

Na een snelle opfrisbeurt is het tijd voor de ceremonie protocalaire: "de prijsuitreiking". Altijd ewa spannend aangezien het ni den eerste keer is dat er verkeerd geteld wordt. Alle ploegen passeren de revue tot er nog 2 overblijven: Hopduvels en Team Pansj.

And the winner is .........................................Prijzen worden in ontvangst genomen, plaatselijke schonen worden uitvoerig gekust en wordt er geposeerd voor de foto.

Mannen, dit pakken ze ons ni meer af en laat dit het begin zijn van een indrukwekkend palmares ;-)

Bedankt aan iedereen:
T-Bone: ploegspeler eerste klas en springen naar elk wiel gelijk nen echte, Respect!
Scalle "ik kan da ni": Ziet da ge het kunt! Op uw 38 nog altijd verbeteren = eeuwige jeugd, Respect!
Gerrit: Klasbak, boenker, ketser,.... woorden schieten tekort, Respect!

Supporters: Merci voor de aanmoedigingen, zonder jullie hadden we nooit ni zo rap gereden.

Andere Team Pansj-leden: Iedereen heeft fantastisch gereden en zich laten zien, Respect!

Nog een speciaal woordje voor de Steven VDE. Topwedstrijd gereden en 's nachts bereikte mij nog een berichtje met heuglijk nieuws, Respect!
Ondertussen heeft bovengenoemde reeds gemeld dat hij volgend jaar nen toer pakt. Men weze verwittigd!


Thx Boys

Den Danser


3 opmerkingen:

 1. Das goe gedaan manne, Ik heb er dorst van gekregen se... ik gaan hier in den Brazil ook is een pinke pakke se :-))))))

  Op ulle overwinning !! ... RESPECT !!! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sjiek Mannen!!
  Volgend jaar met Jerre en Felix een B-teameke opzetten om de ander in de weg te rijden...

  P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nen dikke proficiat aan de one and only knallers : team Pansj! Als ik de Gerrit zag vertrekken, wist ik hoe laat het was! De anderen zouden danig uit hun pijp moeten komen om dat te overtreffen.
  Wat dat goed nieuws betreft : er is een nieuw coureurke (M of V is nog onbekend) onderweg en begin februari zou de wereld dat toptalent mogen aanschouwen! De zaterdag was den dopage puur natuur, de benen waren super, zoals bellofd pak ik volgend jaar ook nen toer!
  De groeten aan alleman en tot ergens ten velde.
  Steven

  BeantwoordenVerwijderen