vrijdag 24 december 2010

The Road to Nice!


1 Target, 1 Goal = My First Ironman!

In 2011 zal alles in het teken staan in het volbrengen van mijn eerste Ironman. Alles wat vooraf zal gaan zal in het teken hiervan staan.
Nice staat bekend als één van de zwaardere triathlons door de vele hoogtemeters (incl 2 Cols) en de afsluitende marathon waar er enkele malen op en af moet gelopen worden op de promenade tijdens de warmste moment van den dag. 't is naart schijnt ook één van de schoonste dus hopelijk maakt dit veel goed!

26 Juni is D-day! Vanaf zondag nog exact 6 maanden of 26 weken of 182 dagen.

6 maanden lijkt lang maar ze zullen nodig zijn. Trainingsvolume ligt momenteel op een 4-5u/week dus hier moet de komende maanden een pak bij komen.
Voor deze winter heb ik het anders aangepakt als andere jaren : weinig volume, veel kwaliteit. Korte sessies op de loopband en spin-bike met stevige intervallen met deze bedoeling aan kracht en snelheid te winnen. Is eigenlijk het tegengestelde van wat er standaard wordt aangeraden maar ik voel mij hier momenteel zeer goed bij en we zullen wel zien wat het geeft. Lange duurtrainingen zal ik wel doen als het weer dit toelaat en heeft dit volgens mij enkel nut vanaf 3u!
Tot februari zal ik nog volgens hetzelfde stramien werken en daarna zal ik terug de trainingsschema's van Coach Wim volgen gedurende 4 maanden. Wim is zelf een zeer verdienstelijk triatleet die dit jaar nog 73ste werd in Hawaï en hiermee tal van profs achter zich liet. Wim is de man die mij in 4 maand kan klaarstomen.

De planning voor volgend jaar begint stilaan vorm te krijgen.
Na een laatste uitspatting op het WK cyclo-cross beginnen we er echt aan :

- Zoals sliderman reeds heeft vermeld zullen we van 12 tot 19 februari vertoeven in Mojacar (Spanje) waar we samen met 40 andere wielertoeristen zullen vechten om het wiel van Serge Baguet. Hier zal den ieste basis worden gelegd!
- 6 maart is er reeds de eerste wedstrijd in Herderen 1/8ste triathlon. Ambitie 0 maar ideaal veu ne kie diep te gaan.
- 26 maart is er een gelijkaardige wedstrijd in De Haan. Deze staat nog ni vast maar kans is groot dat we hier ook aan zullen deelnemen.
- 16-17 April staat er dan het jaarlijkse trainingsweekend met de triathlonboys op het programma. Dit jaar gaat het van Aalst naar Givet en terug. Goed voor een 400 tal km en de nodige hoogtemeters. Basis 2 is gelegd.
- 1ste waardemeter volgt op 8 mei in Geel waar we (ik en sliderman) Macca vs Raelert-gewijs terug het gevecht aangaan als eerste Team Pansjer.- Van 13 tem 15 mei staat onze jaarlijkse stage in de vogezen gepland. Zal proberen van dit jaar iets minder te stinken bij aankomst als vorig jaar ;-) Hopelijk tegen dan het overgewicht kwijtgespeeld zodat ik de berggeiten eens het vuur aan de schenen kan leggen tijdens de monté van de Platzerwasel!
- 29 mei is de laatste serieuze test, TriStar Germany 111! TriStar is de tegenhanger van Ironman waar er in een 111-wedstrijd 1 km wordt gezwommen, 100 gefietst en 10 gelopen.
Leuke afstand om is volledig kapot te gaan :-D

Er zal dus neig hard moeten getraind worden maar ik heb zo'n flauw vermoeden dat er dit jaar geen tekort zal zijn aan trainingpartners!

GreetZ

Den Danser


3 opmerkingen:

 1. proper, zeer proper... Da zien k geire, compleet tegen alle inspanningsfysiologen in gaan. Team Pansjers go their own way!
  Ik zal er proberen staan tegen Geel.
  Ervoor wordt nu echt wel moeilijk, gezien de MRI scan van woensdag niet veel goeds laat vermoeden!
  MAAR nen echten teampansjer blijft gaan; desnoods koop k mij nen handbike, maar ik zal er bij zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allez, the road to the top has began!
  Zo zien we het graag, doelen stellen en er voor gaan! De neus in de wind, het verstand en de blik op oneindig en afzien bij de beesten met maar één doel voor ogen : alles geven wat ge in u hebt, de rangschikking is daarbij van geen belang, zolang ge maar alles gegeven hebt!
  Ik ben kandidaat trainingspartner als er ewa kilometerkes moeten gemaald worden, ge weet mij te vinden!
  groeten en allemaal een Zalige Kertmis gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allez 't is goe: hierbij mijn aangepaste objectieven voor 2011 :-)

  - WK cyclocross in Sankt-Wendel ten volle beleven met den Dansen ttz volledig tegen de planchee gaan :-) Final session.
  - afterparties bij frituur Hendrick verminderen met 50%
  - Scalle zijn advies volgen dat hij meegaf tijdens de Recreatlon ("Ge zou beter e wijf meer ...")
  - Materiaal update van Sliderman volgen mbt de nuuf wielen
  - De ELITE rollen van GPS keymaster proberen kapot te bollen
  - Nog 5 kilo verliezen tegen Orval (er zijn er al 3 af ;-)) Komt goe.
  - En dan - last bu not least - : trainen, trainen en nog s trainen :-) Luupe godverdoemme...

  Voila, dat kan tellen...

  Tot in het clubhouse

  -

  BeantwoordenVerwijderen