dinsdag 15 februari 2011

TEAM PANSJ DOES MOJACAR DAG 3 en 4

Beste teamleden,

In Mojacar bestaat het leven uit 4 bestanddelen: bollen, eten, slapen en partikels.




Dag 3:  maandag

De ochtend meldde zich zonnig maar fris. Dezelfde routine (partikels, wc,eten, discussie over wat aan doen, wc) als de 2 eerste dagen brachten ons aan het vertrek voor de rit van de dag .
Serge stond ons op te wachten voor wat een miniversie van Liège Bastogne Liège tegen de wind zou worden.
De eerste 80 km werd er langs de kustlijn tegen keiharde mistralwind geboenkt, gevloekt en geklommen. Den danser reed zijn tempo (alles voor de basis), Scalle ging mee met de toppers, ondergetekende klampte overal aan om de aansluiting niet te verliezen.

Het klasseverschil met onze Waalse collega's werd echter zeer snel duidelijk en na 80 km van klimmen en wachten tot dat die MRstemmers aansloten, werd er gesprongen naar de snelste groep van VWFers die er een zeer gezapig tempo op na hielden. De volgende 30km tot aan het hotel verliepen voor ondertekende in een waas van trekken, sleuren, spugen, wegsteken en meespringen. Koers dus, DADA BASIS!
Kapot maar voldaan en met weer het volle besef dat we hier echt ni aan het trainen zijn hoe het hoort, kwamen we terug aan bij het hotel.



Na een passage bij de lokale italiaan (waar we inmiddels onze vaste tafel hebben) ging de compressiebroek weer aan voor de recup. Daarna apero, weer eten, drinken, rusten en slaapwel want Impain was weer aan 't zappen...(zeg maar sabbelen op het laken en ronken tegelijk met de afstandbediening in t polleken).

110km, 1700hm, 26kmh gem., 2640kcal


Dag 4: dinsdag

Zelfde routine als altijd behalve dat de rug , adductoren en quadris blijkbaar serieus slaag gehad hebben gisteren.

Vandaag op de planning 106km rustig langs de kustbaan.

Den danser voelt minder de mayonaise in de benen dan de 2 anderen (slim, ni meegesprongen gisteren...) en gaat als het ware op de kop van het peloton rijden. De eerste klim meldt zich aan en nu zien we dat iedereen gisteren blijkbaar toch wat heeft afgezien. 2km aan 8% doet zeer, veel zeer. Den danser en Sliderman rijden zij aan zij naar boven omdat er gewoon niet meer in zit.... Scalle haalt weer de klasse boven en gaat met de toppers samen naar boven. sterk. De snelheid zit goed, de benen niet.



Na de bevoorrading op 60km komt de wind opzetten. Men kan het hier stilaan een klimstage noemen, en als de wind dan als een bezetene tekeer begint te gaan, wordt de mayonnaise in de benen pas echt wakker. Waaiers worden gevormd over de gehele breedte van de weg, Scalle vliegt van links naar rechts over de baan met zijn aero top wielen, gezichten worden gezandstraald door het zand dat rondvliegt. Het is echt aanklampen om bij de toppers te blijven. "Hier pist de duivel uit zijn moordgat,3 zou Michel Wuyts zeggen...



En dan draaien we richting kust en dus de wind in de rug. Scalle brengt Sliderman terug in het peloton na een pisstop en dan zit voor de 4de keer op rij het spel op de wagen. Er wordt gesprongen, gedemareerd en geketst om als snelste de laatste 15km af te leggen. En voor de zoveelste keer kunnen we het ons ook niet laten om mee te springen.
64kmh op plat heb ik nog nooit gezien om mijn teller, maar dat is wat ik er nu uitpers om terug bij de kopgroep te geraken. Kortom er wordt laag gevlogen.
Deze keer hebben den danser en Sliderman wel het branie om niet op de laatste heuvel mee te springen. Scalle echter gaat weer voor de prijzen en ketst er weer op door.
Goe gereden, maar twas precies weer een Vlaamse koers, waaiers, wind en zelfs regen, maar toch een toffe rit.

Voor het binnenrijden passeren we nog aan de teamtruck van Rabobank om te vragen of ze niet wa 'goei poeier' hebben voor in de bidon aangezien dat van ons begint te slinken.
We krijgen een zelfgevulde drinkbus met poeder in van een soigneur mee, met de uitdrukkelijke boodschap: " één schepke is genoeg voor een bidon"
Op de kamer ruiken we alle drie eens aan het goedje: POT BELGE springt in de gedachte. Straf spul. Morgen zien ofdat het ons vooruit krijgt want de benen lopen stilaan vol.



Daarna Italiaan, rust, compressiebroek, sauna en nu vliegen we aan het buffet!
Morgen rustdag (klimtijdrit) en golf practice op de driving range achter het hotel.
Smakelijk!

106 km, 650hm, 30kmh gem, 1540kcal en WIND

1 opmerking:

  1. Het is da precies serieus de moeite! Hier is het weer nie al te fameus, morgen met de Nuisink ne ke een fameuze streep trekken, de blauwgroene zone blijft heilig!
    Allez, veel moed en laat die mannenne ke zien wat da Team Pansj feitelijk is!
    See you

    BeantwoordenVerwijderen