maandag 7 maart 2011

Road To Nice: Part 1 of 5 - Done

Voilà, het eerste deel van mijn nieuw trainingsschema zit erop. Nog 4 (16 weken), te gaan !

Nadat coach Wim had laten weten dat hij zijn bezigheden als 'personal coach' nog niet terug had opgenomen ben ik op zoek moeten gaan naar een andere oplossing.

Na veel google-werk ben ik terecht gekomen bij Ironguides . Ironguides is een groep van gereputeerde internationale coaches die trainingsschema's aanbieden van alle niveau's. Je kan hier kiezen uit persoonlijk begeleiding als voor algemene schema's. Ik heb hier gekozen voor het '20 weeks experienced Ironman Plan' welke je gewoon kan downloaden na betaling.

Reden dat ik voor Ironguides heb gekozen is omdat zij werken volgens 'The Method". Kort uitgelegd gaat het hier om meer Quality dan Quantity. Basisprincipes en uitleg wat the method juist inhoudt kan je gewoon downloaden via volgende link http://www.triathlonsecret.com/
Interessante lectuur!!

Het trainingsschema bestaat uit 5 blokken van 4 weken: Deel 1 - 'Building a routine', Deel 2-'Toughening your Constitution', Deel 3 'Learning To Endure', Deel 4 'The Final Prep', Deel 5 'Tapering & Recovery'.
Eerste deel zit er dus op en bestaat eruit van uw lichaam te laten wennen aan de, repetitieve, trainingen. Laatste week bestond uit 12 trainingsuren : 3 x fietsen, 4 x zwemmen, 3 x lopen.
Voor deel 2 ziet het weekschema er gelijkaardig uit maar worden de fiets-en loopkilometers opgehoogd in het weekend + dat er na de lange fietsrit een loopje volgt.

Om mijn eerste deel af te sluiten heb ik gisteren meegedaan aan de 1/8ste triathlon in Herderen. 3de keer dat ik hier deelneem dus ideaal ijkingspunt om te kijken waar ik stond. Aangezien het nog vollen bak winter is wordt er 's morgens in het zwembad gezwommen en wordt er pas in de namiddag gefietst en gelopen. Vertrek gebeurt in volgorde van de zwemtijden.
Zwemmen viel al direct tegen. nadat ik hier in 2009 nog 7'42" had gezwommen en vorig jaar 8'10" klokte ik nu af op 8'23". Ok, in 2009 lag ik in de perfecte voeten waardoor ik er het maximale heb uitgehaald maar toch. Deze keer lag ik in de baan met ene die rond de 6'30" dacht te zwemmen dus heb hier wijselijk niet aangedrongen, den andere was niemand minder dan de Vaits die ging afklokken rond de 10', ik moest het dus alleen doen. Nu, eigenlijk was ik ni echt ontevreden omdat ik ni volledig stikkapot zat na die 500m wat andere jaren wel 't geval was en ook omdat mijn zwemkilometers nogal beperkt waren deze winter. Resultaat: 62ste van de 109. Da wordt weer een inhaalrace op de vlo. Had mij voorgenomen van in't begin vollenbak te gaan om zo snel mogelijk bij een goei groep aan te sluiten. De verkenning van de omloop had mij geleerd dat alleen rondrijden pure zelfmoord was doordat 3/4de van het parcours in open kavels plaatsvond waar de sterke wind vrij spel had en ofwel op kop of in de zij zat! Blijkbaar zat iedereen met deze strategie in zijn hoofd want na ne km of 3 en zicht zo ver as ik kon zien zag ik alleen maar een hoopje éénzaten. Gelukkig kwam er op diene moment iemand aansluiten en zijn we met zen tweeën beginnen rondrijden. Tempo kwam erin en we begonnen 1 voor 1 in te halen. In het vernieuwde parcours lag er een, nieuw, verraderlijk bergske. Iets te verraderlijk voor sommigen want mijne compagnon was iets te enthousiast naar boven gereden waardoor ik er de volgende halven toer niks aan had. Ik zag nu toch in de verte een groepke rijden waar ik naartoe moest geraken. Op diezelfde moment hoorde ik ne serieuze stoemper afkomen. den boy kwam mij op e lastig stuk voorbij op zijnen 50-14. Springen naar da wiel en mee, TAK TAK 50-12 miljaar. Kpeis dat em gemiddeld 60 omwentelingen per minuut haalde just gelijk as de Raelert!


Bon, het was afzien maar na just iets meer als nen toer had hij het gat met da groepke, welk al veel kleiner was, toegereden. Ik heb toen de fout gemaakt van in da groepke te blijven zitten en ni met de stoemper mee te gaan omdat ik schrik had van mij op te blazen. Na een half toerke ewa op mijn effen te zijn gekomen ewa tempo proberen te maken in de groep maar triatleten zijn geen coureurs waardoor samenwerken bijna onmogelijk is. Groepke reed net iets te traag maar ervan wegrijden kon ik ook niet. Door de slecht samenwerking in onze groep kwam er nog een grote groep aansluiten in de laatste 2km met enkele sterke fietsers in. Damn! Door een snelle wissel kon ik als 39ste beginnen lopen maar rap zou blijken dat ik genen topdag zou hebben in het lopen en kwamen de meesten van 'onze groep' mij reeds in de 1ste km voorbijgelopen. Anderen waren gewoon sneller en hier was het gewoon kwestie van te overleven. Op het einde kreeg ik dan toch nog e paar mannen in het vizier waarvan ik nog enen heb kunnen remonteren in de laatste meters. Gefinished in 1u10' 55" op de 55ste plaats. Al bij al hou ik hier een goed gevoel aan over.

Volledige uitslag vind je hier.1 opmerking:

  1. Goe bezig Impainke, zaterdag nog laten uitschijnen dat je volop met die bassis bezig bent en nu al ergens liggen boenken...chapeau... C U in Nice...:-) Grtz

    BeantwoordenVerwijderen