zondag 3 april 2011

Ronde Van VlaanderenZaterdagmorgen 2 april en de wekker gaat op een ontieglijk vroeg uur, 5u20 op precies te zijn!

Ne normale mens verklaart u gek wanneer ge op ne zaterdag voor dag en dauw de baan op gaat, maar wij zijn niet echt normaal, wij zijn Team Pansj en als er moet gebold worden, moet er gebold worden, punt uit.

Ondergetekende, Immo Steven en de Scalle tekenden present om de editie 2011 (150km) tot een goed einde te brengen, samen met ongeveer 20000 andere gekken. Wegens organisatorische troubles vertrokken Nuisink en GPSmaster stipt om 7u, Scalle ging een uurke later de baan op.

Het weer was van de partij, 12 graden en nen blauwe hemel, wat kan ne coureur nog meer wensen!

De eerste 40km werden aan een ultra strak tempo afgehaspeld, nadien zouden de bergskes en vooral voor mij persoonlijk de kasseien wat roet in het eten gooien. De Ronde is een prachtige omloop, maar gene kattepis en zeker niet aan te raden aan ongetrainde rouleurs. Vooral de hellingen en de daarbij horende slecht liggende kasseien zijn een ware beproeving voor spieren en ledematen. De bovenstaande grafiekskes geven een goed idee van de hellingen en de hartslag die toch stevig de hoogte in gaat, aan 10km/u naar boven aan 15%, ge zou voor minder beginnen zweten!

Soit, alles zeer goed verlopen, niet plat gereden en het tempo zat goed, het traject afgereden op 5u34min, een kleine 27 gemiddeld, de 4 wintermaanden hebben toch hun vruchten afgeworpen.

Uit het laatste persbericht blijkt dat de Scalle zijne maat na 10km heeft achtergelaten en als ne gek is beginnen bollen, zijne moyenne was zo snel dat em zijn ouders tot 2 keer toe gemist heeft!

Voorwaar, de Vogezen, da ga gebold worden!


GPSkeymaster

3 opmerkingen:

  1. Bijna vergeten te melden : 1745 hoogtemeters en volgens mij bijna 20km kinderkopkes! Die combinatie is nie om mee te lachen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dienen hartslag ziet er top uit! goe gereden mijn gedacht. Voor mij was het te goe weer, chance da k in t buitenland zat. Ik ga enkel vooruit tussen 3 en 9 graden en gietende drasj tijdens de ronde. Laat ons hopen dat het volgend jaar terug van da is!

    BeantwoordenVerwijderen