dinsdag 26 april 2011

Team Pansj goes Vogezen : voorbeschouwing


Pansjers,


Nog 17 dagen te gaan voor we volledig lös kunnen gehen op de collekes van de Vogezen en om ulle toch al ewa schrik/goesting aan te jagen, heb ik mij ne keer laten gaan!

Gisteren was het familie-rustdag en niks is idealer om de PC van stal te halen en om een paar rittekes te plannen.
Op algemene aanvraag zal dit jaar de Platzerwasel er moeten aan geloven, deze keer niet naar beneden, maar naar boven miljaar!
Om het makkelijk te maken, zal de rit van vrijdag en zondag er hetzelfde uitzien zoals vorig jaar wat het volgende betekent : vrijdag de Col de la Schlucht en de Col du Bonhomme, 60km in totaal en 1230 hoogtemeters, ideaal om op te warmen en het gevoel van de cols in de benen te krijgen. Zondagmorgen strekken we een laatste keer de beentjes over 52km en 861 hoogtemeters.


Rit1 - vrijdag- 60km
Rit3 - zondag - 52kmZaterdag wordt den dag der dagen en moet de Platzerwasel beklommen worden, starten vanuit Munster wordt dat 20km klimmen aan 6% gemiddeld met uitschieters naar 23.5%! Nie afkomen dat ge niet gewaarschuwd zijt!


Ik heb een paar trajecten uitgestippeld en de mogelijkheden zijn 105km (2087hm), 114km (2258hm) of 127km (2358hm), telkens is er de mogelijkheid voor de die hards om er een extra 20km (457hm) aan te breien door de Grand Ballon te beklimmen en terug.

Mij gedacht zullen we vrijdagavond beslissen welk traject er zaterdag gebold wordt, mijn GPS systeem staat op scherp en kan ter plaatse aangepast worden.

Ik heb de hoogteprofielen van de veerschillende ritten bijgevoegd ter info of om iedereen ertoe aan te zetten de laatste percentjes vol te maken!


Rit2 - zaterdag - 105km

Rit2 - zaterdag - 114km
Rit2 - zaterdag - 127kmSoit, alle genoeg gezeverd, tijd om nog ewa te trainen! Als ik de berichten wat volg, is iedereen toch aan het bollen geslagen en gaan de voenken er daar afvliegen, op en naast de fiets!
Tot ergens op de baan!

GPSkeymaster

2 opmerkingen:

  1. Zalig die voorbereiding. Zeker als ge U herinnert dat de koplopers verleden jaar na 12 km al verloren reden... Bye Bye planning....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Doe voor de zaterdag diene langen toer ma ;-)

    BeantwoordenVerwijderen