maandag 18 april 2011

Toerke naar de Muur

Zaterdag beloofde een mooie dag te worden volgens Franky Deboosere. Meer reden had de C-ploeg van Team Pansj niet nodig om eens een toerke naar enkele monumenten uit de Vlaamse Wielersport te plannen.

“Grindking” Arno, “Rollenman” Jerre en ik waren van plan om relax eens naar DE Muur te rijden. Relax omdat het de eerste keer was dat Jerre zijn fiets buitenhaalde, Relax omdat den Arno zijn nieuw tanden nog moest roderen, Relax omdat ondergetekende dringend op zijn gemak een bekke moest klimmen zonder rooi vlekken voor zijn ogen…


Ikke dus zaterdagavond op Fietsnet.be een mooie route aan het uitstippelen om de zondag om 8uur te kunnen vertrekken. Ijdele hoop zou al snel blijken…’s Nachts nog een smske van de Fabi-Jan, hij ging zijne Fendt effe van kant zetten en met ons meerijden.

De volgende ochtend complete chaos op mijne hof. Arno komt toe in een bloeske en broekske, precies alsof em aan de Cote d’Azur was, de Jerre was grandioos te laat, ik moest mijn wielen nog steken, kortom, tegen da we weg waren was het al 8:45u. Daar ging onze planning. Ne keer op de baan bleek al mijn werk op de gps ook voor niks.
De Jan wist overal zijne weg. Kom, hier naar links, daar ligt nog een bergske, hier rechts ligt ook een schoon stuk, daar de baan oversteken en dan komde ook een schone baan tegen. Bref, ik denk dat we tussen Opwijk en de Muur alle banen gedaan hebben behalve degene op mijne gps.

Traditiegetrouw lasten we in Idegem ne pitstop in, Jan zijn zadel was aan het zakken en de Jerre zijn zadel stond zo schuin naar boven dat em bij elke pedaalslag een Vangheluwken deed. In afwezigheid van onze teammechanieker Felix, kon ik alle reparaties op mij nemen… Na dit kort intermezzo begon het echte werk: Nokereberg, de Muur, den Bosberg, … allemaal mooie hellingen waar dat ge toch wakker moet zijn. 1 kilometer na de pitstop komt de Jerre naast mij rijden: “He Pierre, perfecte reparatie he man, ballen los en toch volledige steun! Merci!” Ik vloog van’t lachen bekan de sluis van Idegem in…
Dan het echte werk: Jan trok de kop, Nokereberg was er rap aan. Maar toen begon de miserie. Jan wist een andere weg naar de Muur! De kloosterstraat. Ik had al kunnen weten dat het plezant ging worden toen daar om 10 uur ‘s morgens een paar halven buiten zaten in hun strandstoelen met ne Fanta in de hand om ons aan te moedigen. Miljaar zeg dat is steil. Als uwe kleine daar zijn bal laat rollen kunde hem in Brakel gaan halen peis ik. Jerre deed al een Andy Schleckske bij het opdraaien, keet deraf en bekans op de smoel voor mijne neus…Ikke roepen: “uit mijne weg Jerre!” ik ging daar geen voet aan de grond zetten want dan kon ik daar nooit meer weg! Bon, de Muur volgde (volgens mij beter te doen dan de kloosterstraat), de Bosberg volgde, dan zoals echte Devolderkes met de Jan weg in de chasse patat naar Meerbeke. Knallen da we gedaan hebben, de meters met hun boodschappen aan het stuur reden precies achteruit! Van Ninove naar Asse via de gekende wegen, de Putberg nog effe genomen en dan onze tijdrit geoefend op de afdaling van de Koereit. De Arno dook ineens uit het niets op om nog een bekke te gaan koptrekken met de Jan. Arno trek precies op Impain, een ganse rit ni gezien en als er drank in het vooruitzicht is niet meer bij te houden.Om af te sluiten op mijn terras in’t zonneke een Ice Teake gedronken. t Was een plezant toerke.

4 opmerkingen:

 1. Owla boys, ni gewoon. Een kleine Ronde Van Vlaanderen gereden ? Da komt dik in order voor les Vosgues.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hola, alleman percies serieus aant bollen geslagen!
  Als zelfs de Jerre op zijne velo kruipt op ne zaterdagmorgen, da beloofd voor de Vogezen, de moyenne zal nie voor mee te lachen zijn!
  Goe bezig mannen, bezig blijven is de boodschap, nog 24 dagen te gaan voor het vertrek...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaja en merge weer vanda ;-)
  Wir gehen ins Pajottenland :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grindking (a.k.a warpspeed007)24 april 2011 om 17:18

  PS. mijn eerste keer naar de muur was ok... de tweede keer (gistere) was vele beter... denk de derde keer moet we er gewoon alles onder de tafel valmmen! C-team is nog niet zo slecht! Denk dat er verassingen gaan boven kom!

  BeantwoordenVerwijderen