zondag 1 mei 2011

Mons-Chimay-Mons 2011

Zaterdagmorgen 30 april en afspraak om 7u voor een redelijk onbekende maar toch zeer mooie en goed georganiseerde klassieker : van Mons naar Chimay en terug, 115km stijgen en dalen over een glooiend landschap. De hellingskes zijn niet al te stijl, maar als ge niet oppast, kunt ge u toch redelijk naar de filistijnen rijden, een gewaarschuwd man is er altijd 2 waard.
De gelukkigen waren deze keer : Immo Steven, Den Danseur, Scalle, Kine Pieter, GPSkeymaster en Lionel Messi (nen triathleet van het kaliber Kine Pieter, gene prutser te oordelen aan zijn kuiten)Soit, afspraak was 7u en alleman was goed op tijd, alleen was het wachten op den Danseur, hij moest "nog ne ke goe kakken", einde citaat. Een uitspraak die we nog een paar keer zouden horen alvorens van start te kunnen gaan.
Kwestie van onze carbon-footprint wat extra leven in te blazen, met 5 auto's richting Mons, da kan tellen qua milieu consideratie!


Zoals gezegd moest er nog ene 200gr ("kzou toch nog ne ke moeten kakken") achterlaten vooraleer dat we konden starten, den Danseur was weer van de partij! Op de volgende vergadering gaan we toch ne ke serieus moeten overwegen zijne bijnaam te veranderen naar De Kakkeur. Gelukkig dat GPSkeymaster op dat moment nog stond aan te schuiven om iedereen in te schrijven, wat trouwens weer op z'n Waals was georganiseerd. Op voorhand een formulierke downloaden en invullen voor een clubinschrijving en als ge dan aan de inschrijvingen toekomt, is er één loket afgesloten : dat voor clubs, gevolg is file doen en aanschuiven zoals alleman!


Uiteindelijk zijn we er dan toch aan begonnen, de zon was van de partij en blijkbaar ook de rukwinden van 50km/u. Als ge daar ons tempo van 40km/u bijtelt, geeft dat een resultaat van een orkaan van 90km/u op uwe smoel, gene zever! De eerste 10km werden aan een gezapige snelheid afgelegd totdat den Danser zich platlegde op zijn Slice en ne ke goe doortrok, iedereen moest goe zijn longen volzuigen om te kunnen volgen.

Den toon was gezet voor het verdere verloop van de rit : er werd goed rondgedraaid en de moyenne ging nie om meet te lachen zijn, bergskes of nie! De spirit van Team Pansj in de praktijk omgezet : gebold zal er worden, nie te veel zeveren...

Het parcours was echt de moeite, glooiende, brede wegen afgewisseld met kleinere steile passages en zelfs een doortocht bij onze Franse collega's en het daarbij horende grint op de weg.

Hier en daar werd er al geopperd om volgend jaar de 160km in de selectie op te nemen.


115km en 1071hm later stonden we terug in Mons en een blik op de conteur verraade een moyenne van 29,9, later bijgesteld op de PC naar 30,2, voorwaar een geslaagde zaterdag voormiddag een een serieuze training voor de Vogezen.

Iedereen staat nu al op scherp, da beloofd!


De geruchten doen de ronde dat er aanstaande donderdag een vergadering belegd wordt om de praktische afspraken voor de Vogezen te regelen, verder bericht volgt zeker nog!


GPSkeymaster
1 opmerking:

  1. Dat doe mij deugd se!
    gewoon alles geven in elke rit. Fuck the blauwe zone, rood en bordeaux wil k zien, dedemme!
    goe geblazen joenges; gijle hebt weer maar eens chance da k er ni bij was,want het zuur had tot in ulle oren gestaan anders ; )

    BeantwoordenVerwijderen