maandag 16 mei 2011

Verslag rit zaterdag : Team A

Zaterdag 14 mei beloofde een zware dag te worden, het plan was om 125km af te malen met ongeveer 2500 hoogtemeters.
Team A bestond voor de gelegenheid uit de volgende 5 dapperen : den Danseur, Immo Steven, Kine Pieter, Grindking en GPSkeymaster himself.
Om 9u30 werd het startschot gegeven met een opwarmende ronde naar het meer van Longemer, wondermooi en voor de gelegenheid in het zonneke. Die eerste kilometers waren ideaal om de beentjes wat los te gooien en het zuur van de vorige dag weg te rijden.
Vanaf het meer van Longemer begon het zwaardere werk, de eerste beklimming van de dag was een feit, de Schlucht moest er weer eens aan geloven! Klimmen is geen makkelijke opdracht en al snel werden er groepjes gevormd : Danseur en GPSkeymaster op kop, Kine Pieter en Immo Steven in een entente om de 2 eersten het vuur aan de schenen te leggen en een moedig aanklampende Grindking aka den Arno die weet hoe nen bbq er moet uitzien. Het moet gezegd worden, Arno heeft zijne velo slechts 2 maanden geleden aangeschaft en om dan op dit parcours mee te bollen, geldt er eigenlijk maar 1 mogelijk credo : RESPECT! Om de vermoeide beentjes wat rust te gunnen, een afdaling van 13km tot in het centrum van Munster, tijd om genoeg te eten en te drinken want de volgende col stond op het menu : de gevreesde Platzerwasel, 20km klimmen met zo goed als geen recuperatiepunten.
De eerste 6km gaan vals plat, maar daarna gaat het in één rechte lijn naar de top, gene zever en alleman blij dat em boven was! Na de Platzerwasel werd er koers gezet naar de Grand Ballon en ondertussen was ook de regen van de partij, miljaar! 65km droog en de resterende km zouden in den drash afgemaald moeten worden! In de bergen moet ge op alles voorzien zijn!
Voor de afdaling aan te vatten naar de Lac de Kruth, efkes de bidons vullen, kwestie van nie droog te vallen... De afdaling helemaal tot in het dal is om van te snoepen, het enige nadeel is dat ge nadien weer helemaal naar boven kunt bollen, maar de beklimming van de Col du Bramont was voor mij de mooiste beklimming van de dag : nieuwe, gladde asfalt, mooie haarspeldbochten, ne Col om tempo op te rijden qua! Vanop de Col du Bramont was het heel efkes naar beneden om dan opnieuw een klein maar steil klimmeke te doen naar de Route des Crètes. Immo Steven besloot op die Route zijn duivels te ontbinden en het was alle hens aan dek. Samen met de Danseur en mezelf werd er serieus gepansjt, wegspringen, volle gas, ge kent het spel!
Vanaf de Schlucht afdalen en dan de Grand Valtin naar omhoog en dan ene lange sprint tot aan Libelloup, de laatste 20km werd er gevlamd aan 45 en meer.
Uiteindelijk is alleman goed aangekomen, den ene al wa leger dan den andere, maar dat is geen schande, integendeel!
De stats : 126,9km - 2498 hoogtemeters - 24km/u moyenne - 63,7km/u max - 6u24 onderweg - 5u16 gebold en het hoogste punt lag op 1245m

GPSkeymaster

2 opmerkingen:

  1. volgend jaar gaat er serieus gevlamd worden!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgende jaar gaat er idd ietske harder geknald worden boys! En deze keer - alst we een Hert zie naast de weg, dat nog op de bbq kan, dan neem we die mee... ;-) Training voor de 7 van Kettelo begint morge - intervals! C U there.

    BeantwoordenVerwijderen