donderdag 23 juni 2011

IM Nice Day 1 & 2

Gisteren ,woensdag den 22ste, ben ik eindelijk aangekomen waar ik al zo lang naar uitkijk, Nice. Zondag is het zover en wordt er gestreden voor Honour & Glory maar vooral voor zelf-voldoening.

Maar ondanks dat het niet lang meer is zijn we er nog niet! Zal dus maar beginnen met het slechte nieuws, ik zit met een vreselijke ontsteking aan mijnen enkel. Voor de kenners onder ons Distal Posterior Tibial Tendinitis. Zondag laatste keer gelopen en zowel maandag als dinsdag niks van last en dan ineens woensadgochtend nen dikken enkel en hoe verder den dag vorderde kon ik er met moeite op lopen. Ik kan u verzekeren ne serieuze coup de moral! Gelukkig is het vandaag al iets beter. lopen zit er nog niet in maar ik kan er toch al tenminste terug op stappen.


Gisteren dus met de vlieger naar Nice vertrokken waar mijn zuster voor de nodige voorkeursbehandeling had gezorgd : goei pleuts in de vlieger met extra beenruimte, bevestiging van de red cap dat mijne vlo mee was, allé 't was in orde quoi. Bij aankomst in Nice als eerste mijne vlo en bagage van den band en dan konden we beginnen te sleuren. Ne grote zak met eten en drank voor een week + ne loempe fietskoffer is gene cadeau. Aangezien het hotel maar 2km van de luchthaven is gelegen vond ik het een beetje stom van nen taxi te pakken. Ik dus op zoek naar nen bus met 40kg bagage. Confrontatie met de warmte was direct een feit! Volledig bezwiet kwam ik de lobby binnengesukkeld. Opgave 2: mijne vlo terug ineenvijzen in een veel te kleine kamer. Wonderwel is dit vrij vlot gelukt en was ik maar 1 vijs kwijt. Aangezien van lopen geen sprake was besloot ik maar een toerke met de vlo te doen om de benen ewa los te smijten. Fietsen is gene cadeau in Nice en zeker ni veu as ge a ne kie plat wilt leggen. Rustig den dijk ewa op en af gereden richting Cagnes s/Mer etc aangezien de andere boys hier ook al aan 't trainen waren. Op den dijk ist echt de moeite om te zien. Allemaal tri-boys die ofwel aan 't lopen, fietsen of hunne wetsuit aan het aantrekken zijn om in de zee te gaan.
's avonds efkes 't stad ingetrokken voor iet 't eten.Ne Chinees en 2 pinten later terug naar 't hotel om mijne nest in te kruipen want het was toch ne vermoeienden dag geweest.

Day 2

Deze morgen de eerste 40km van het parcours gaan verkennen. Wou toch nog een paar uurkes bollen en iets of wat van klimritme opdoen. De eerste 40km vallen alleszins goed mee. Alleen gaat het tussen km 20 en 40 altijd ewa bergop en staat dit gecatalogeerd als 'Flat'. Alles wel mogelijk op de grote plaat maar rapper als 30 rijden is hier niet mogelijk.

Bij het terugrijden ewa verkeerd gereden en op de koop toe nog is plat gereden. Liever vandaag als zondag natuurlijk. Zit ook met een serieuze snee in mijnen band dus moet nog ergens ne nieuwen buitenband zien te vinden.
Na het fietsen terug 't stad ingetrokken naar de Expo-village die sinds vandaag open is en mij gaan registreren. Dat er bij nen Ironman redelijk wat komt kijken kan je hieronder zien.

5 zakken voor uw gerief in kwijt te geraken, een badmuts, polsbandje, chip, info-gids, een buskaart, nummers, nummers en nog ne keer nummers. Allé bon, is best wel allemaal fun. Koorts begint hier ook toe te nemen en heb den indruk dat er elk uur meer en meer atleten toekomen. Heb hier vandaag toch al e pak serieuze boys zien rondrijden. Dikke vlo's met nog dikkere willen en nog dikker benen. Impressive! Tegen de meeste van die boys ben ik hier maar ne kleine garnaal.

Aangezien er vooral ook gerust moet worden in de laatste week heb ik mij deze middag geinstalleerd in het Lounge gedeelte van den 'Beau Rivage' met 2 pinkes en vooral genoten van 't zicht ;-)Morgenvroeg staat er zwemtraining op 't programma en in de namiddag een goei massage.

GreetZ


Den Danser van Nice !1 opmerking:

  1. Allez Danseur, het ziet er daar percies serieus uit! Soigneert u een bekke dat ge nen toptijd Team Pansj waardig kunt bollen!
    Ik duim alvast de volle 100%!

    BeantwoordenVerwijderen