donderdag 2 juni 2011

TC Orval 2011 : verkenning etappe 1 : Wemmel-OphainDonderdag 2 juni : ne vrije dag en dat betekent voor ne Pansjer dat er gepansjt wordt.


Het traject naar Orval bestaat al op PC maar ik zou de GPSkeymaster niet zijn, moest dat niet in de praktijk getest worden. Gisteren de route opgesplitst in etappes van +/-42km en vanmorgen dat eerste traject gaan afbollen om te zien of de route ok is en vooral of ze hier en daar niet moet gewijzigd worden, kwestie van alleen maar tevereden te zijn met het beste, ge kent mij.


De eerste 42km zijn glooiend te noemen met een hoogteverschil van 391m, nie slecht en ideaal om de beentjes op te warmen voor het serieuzere werk nadien.


Tot aan de grens van Waals-Brabant hebben ze in Vlaanderen overal fietspaden aangelegd, 't is te zeggen een stukske macadam dat overschoot bij den aanleg van de viaduct van Vilvoorde : erbarmelijk en als ge uwe velo in stukken wilt bollen, ideale marchandise!


Wij zullen dus op de baan bollen, point final!


In Waals-Brabant kennen ze dat nie een fietspad, godzijdank. Wat ze daar wel kennen, is ne vriendelijke goeiendag van iedere (!) wielertoerist die ge tegenkomt, en nen big smile daar bovenop. Al zal dat laatste wel komen van het feit dat diene wielertoerist waarschijnlijk rondrijdt met ne velo gesubsidieerd door één of ander Vlaams fondske (uw en mijn geld dus)...


In Ophain-Bois-Seigneur-Isaac (einde van etappe 1) ligt er een schattig pleintje, ideaal om de eerste bevoorrading te hosten, den Toine weet waarnaar em moet bollen.


Morgen etappe 2, verslag volgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten