maandag 2 juli 2012

BRUGBERGREES 2012: REPORT

Boys,

De ambitie van Team Pansj is steeds zeer duidelijk: het podium halen of "Die Trying"!
Deze keer was de 2de stelling van toepassing.

Het samengestelde team voor de Brugbergrees 4u endurance MTB bestond uit een groep van triathleten en BANZAI alles of nietsers die klaar waren om de ziel er uit te rijden om ons trachten naar het podium te leiden in deze fel bevochten race.

Stats: 1 ronde = 4, 61km, 4uur te volbrengen met 4 man of alleen, 33 teams en 24 solo inschrijvingen. Parcours: Kasteeldreven, Veld, Bos (met 353 putten), Technisch draaien/keren; kortom: ZEER intensief.

Ons nummer: 31, dit wou zeggen startplaats 31, wat op 33 inschrijvingen wil zeggen: gans vanachter tegen den toog van het trappistencafe van start gaan. Niet goed als er podiumambities zijn... dus een eerste kamikaze-athleet alias Trikke (Patrick Eulaerts) bood zich aan om te trachten zich naar voor te boksen in de eerste ronde.

9 seconden na de start remt Trikke de eerste bocht aan in Banzai stijl en remt direct 14 man uit. Result: als 5de de eerste bocht in. 10 min later eerste doorkomst van Trikke op de 4de plaats. De kleur op het gezicht, de fluimen en het snot laat vermoeden dat er redelijk goed doorgereden wordt. Hij geeft ook meteen aan dat  hij dit tempo maar 2 ronden kan volhouden, dus heel ons raceschema om zeep. Ondertekende warmt op door 3 spurten van 7 seconden te trekken en ik wacht dan mijn beurt af in de wisselzone: Stress!

De volgende 20 min. of  2 ronden passeren in een roes van zeer, snot, speek en bloed in de keel. Trikke liet in zijn 2de ronde een gem. hartslag noteren van 193bpm en een snelheid tussen 26 en 27km/h. Ikzelf zit op t zelfde schema of nog dieper. 2de wissel en  Benjamin start aan zijn stukske diep gaan. We bengelen constant tussen plaats 3-4 en 5. Nicolas gaat er dan vandoor met zijn Merida met 3 ontbrekende spaken en kapotte achterrem... Hier moet iets aan gedaan worden.

Zo gaan de eerste uren voorbij en iedereen gaat dieper en dieper .
Na mijn 2de stint trek in mijn Team Pansj vareus uit en "KRAK" de schouder zit ni goed... even gaan zitten, koud zweet, rillingen ni goe. Teken voor mij om de strijd te staken. Teken voor Nicolas om van fiets te wisselen! De 29er komt vrij en Nicolas boenkt er in zijn 2de stint op los. Hij krijgt een beetje schizofrene look in de ogen, teken dat hij wakker wordt: hij krijgt er goesting in.

Trikke, Benjamin en Nico rijden het wit uit d'ogen om toch trachten naar dat podium te rijden. Wij wisselen om de 2 ronden, de toppers elke ronde: hun voordeel: fris ketsen elke ronde. Ons voordeel: tijd winnen bij de wissels. Het podium blijft mogelijk en dus gaat iedereen zeer diep. Trikke houdt nog net zijn eten binnen, Benjamin ziet nog uit 1 oog en Nicolas trekt 2 caffeine gels om de finale 3 rondes te rijden.

Als een schizo maniakale zot trekt Nico zich op gang en nadert binnen de ronde op 10 seconden van de 3de plaats. 2 de doorkomst en hij heeft 5 seconden voorsprong. Een kleine miscommunicatie zorgt ervoor dat hij een 3de ronde moet afleggen, maar aan het gebrul naar tragere deelnemers te horen, gaat het nog goed!
De omroepers kondigen een duel aan voor de 3de plaats: het zal een spurt worden tot op de meet.
Iedereen rept zich naar de meet. Het eerste team triomfeert: De Fietser uit Opwijk, het 2de team komt binnen en dan NIETS...

We wachten en wachten totdat de 3de ploeg binnenkomt. Nicolas nergens te zien.
Na 5 min. komt Nicolas binnen gestrompeld; Hij is goed afgestapt, da s duidelijk. Een salto/koprol heeft in het minst overzichtelijke deel van t parcours een einde gemaakt aan de aspiraties. Nico is er een beetje van gedaan, maar wij zijn al content dat hij niks voorheeft dat zijn seizoen in de triathlons kan bederven.

We worden 5des algemeen, maar hebben gestreden als zotten en ons geamuseerd als kleine kinderen.
Voor herhaling vatbaar: absoluut.
Voor mezelf één van de betere events van de laatste tijd, ongeacht de blessures...
Next year, same place, same time, on the podium.

Thanks to teammates, na deze uitspatting denk ik dat jullie kandidatuur als Team Pansj lid kan ingediend worden!
thanks to Patrick Eulaerts, Benjamin Vandamme en Nicolas Auverdin .
en thanks to de supporters, den Danser voor de morele support en Deere Power voor de recordtime wissel van de schoenen en fiets voor Nico en preparatie van het materiel!

Foto's volgen.

Sliderdude!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten