woensdag 29 augustus 2012

TC Westmalle : verkenning 2

Pansjers,
Vandaag nog een snipperdagske ingelast (het was goe weer niewaar) en mij toch niet kunnen stilhouden : het tweede deel van TC Westmalle gaan verkennen en tegelijkertijd het zuur van de Patatekoers uit de benen rijden.
Tot in Nijlen (eerste pitstop) had ik al verkend ergens in maart, de laatste 100km van Nijlen tot aan de Abdij van Westmalle zouden vandaag voor de bijl gaan.
Vroeg uit de veren (6u!), alles in de koesh geladen en spoorslags naar Nijlen om daar te vertrekken rond 7u30.
Vanaf de eerste bevoorrading gaat het bijna uitsluitend over jaagpaden tot aan de 2de bevoorrading in Arendonk Sas. De eerste 2km liggen die jaagpaden er niet al te schitterend bij (geen tubes mijne heren!) maar nadien zijn ze van biljartlaken kwaliteit : strak en bijna overal nieuwe asfalt, een paar uitzonderingen bevestigen uiteraard de regel. Soit, van die 78 hoogtemeters zulde nie moe worden, de wind zal de scherprechter worden mij gedacht! Ik heb het mogen ondervinden : de laatste 30km de wind vol op de smoel en dan valt er toch niet veel te lachen!
In vergelijking met de TC van vorig jaar naar Orval, is dit heel andere koek. Zo vlak als een platte vijg, minder afwisselend, maar de dijken zijn autovrij wat maakt dat we toch bijna 120km het rijk voor ons alleen hebben, de andere velocisten/families-met-kinnekes niet bijgerekend of course.
Ge komt onderweg echt pareltjes tegen, een paar kleine werkende sluizen, mooie vergezichten langs de kanalen, schitterende natuur, alleen het weer moet de 15de nog meewerken en dan komt alles in de sacoche!
Ik heb nog een paar sfeerbeelden bijgevoegd om jullie alvast een idee te geven van wat ons te wachten staat.
Op het einde van de rit wacht het Trappisten café ons in volle glorie op, meer motivatie heb ik niet nodig!
Tot zaterdag 15 september op de parking van het SKC!
GPSkeymaster


Geen opmerkingen:

Een reactie posten