maandag 13 augustus 2012

Team Pansj goes ballistic : verslagPansjers,
Zaterdag 11 augustus om 11u02 zou Team Pansj nog ne keer serieus uitpakken in de teamtijdrit van de Enecotour in Ardooie. Het parcours was het officiële parcours van de individuele tijdrit voor de profs op zaterdag en wij als onnozele amateurkes mochten daar ook eens onze gang gaan.
Natuurlijk vroeg afgesproken, kwestie van op tijd aan de opwarming te kunnen beginnen, om 8u00 stipt in Wemmel, de 3 bakken ingeladen, als ne pijl naar Wetteren om FabiJan te vergezellen naar het hol van Pluto, genaamd Ardooie. Ons aller Scalle kwam rechtstreeks van het zeetje alwaar hij serieus aan zijne comeback gewerkt heeft! Om samen te vatten : de 5 zotten waren SliderDude, Scalle, Grindking, FabiJan en GPSkeymaster. Zoals op de foto's te zien is, hebben we niets aan het toeval overgelaten, pothelmen incluis, dus aan de materiel zal het zeker niet gelegen hebben, alhoewel... Als ge daar op de parking rondkeek, dan leek het percies het startdorp van de Tour, den ene superbak naast den andere en de aders op de benen spraken ook boekdelen, voor de winst zouden we al zeker niet gaan.
In het vorige verslagske leek het parcours redelijk vlak, de realiteit was andere kak : op en neer met de wind als spelbreker, de blauw zone zou ver te zoeken zijn!
Om 11u02 klonk het startsein en weg waren we! Myself op kop met de opdracht vol door te trekken tot het einde van het dorp. Eénmaal op de grote baan zou Sliderdude overpakken en de afspraak was dat iedereen op kop zou proberen om 30sec vol door te gaan. Dat lijkt niet veel, maar ik kan u verzekeren dat dat gene kattepis is. Grindking trok alle registers open, wat em al direkt moest bekopen met ne serieuze klop van de hamer. Na 5km gelost en wijle met 4 verder, de tijd van de 4de man telde voor de uitslag, we moesten dus met 4 aankomen! FabiJan gaf alles wat hij in zich had om te volgen, chapeau! Scalle en Sliderdude bewezen nog maar eens dat ze razendsnel zijn, ik heb toch een paar keer moeten bijten om in het wiel te kunnen blijven! Met 3 ronddraaien en proberen een strak tempo aan te houden, het vele valse plat en de wind constant in het nadeel maakten het een bikkelharde race. Mijne gezegende leeftijd maakt dat ik een beke nen diesel geworden ben, ik kom er pas goed door na een 10-tal km. Toch zijn we erin geslaagd om het team voor ons (1min voor ons gestart) in te halen, een morele opsteker!
Soit, we hebben allemaal gegeven wat er in ons zat en de tijd bleek nog zo slecht niet : 24min47 over 17,4km, moyenne van 40.56km/u en 11de overall op 32 deelnemers! De winnaars (Grinta team) reden 46.99km/u moyenne, voorwaar geen bende krabbers! Om alles een beetje in het juiste kader te plaatsen : de winnaar van de individuele tijdrit bij de profs over hetzelfde parcours, Svein Tuft, reed een moyenne van 51.19km/u... alleen!!!
Het moet gezegd : een onvergetelijke belevenis, voor efkes waande u nen echte prof, een compleet afgezet parcours, ne moto voor en achter u, veel volk langs de kant die u vooruit schreeuwen en een organisatie die tot in de puntjes afgewerkt was, volgend jaar sta ik daar terug, zeker weten!
Onderstaand grafiekske geeft aan dat we redelijk diep gegaan zijn, constant in de buurt of boven de max hartslag, geen blauwe zone te zien!
Met nen dikke merci aan de 5 gladiatoren!
GPSkeymaster


1 opmerking: