maandag 13 augustus 2012

Tech talk : custom made GPS-mountNe Pansjer is NOOIT tevreden met wat em al heeft, altijd aan het denken waar er eventueel verbeteringen kunnen aangebracht worden!
Ik loop al een tijdje rond met het idee om een GPS-houder ineen te knutselen die qua ergonomie toch wat beter is dan de standaard Garmin houder die op de stuurpen bevestigd wordt.
Begrijp me niet verkeerd, met de standaard houder is er niks mis! Ik rij er nu al een paar jaar mee rond en nog nooit in de problemen gekomen. Dat ding staat muurvast en het toestel zelf kan er met geen mogelijkheid af.
Wel is de ergonomie niet ideaal : om op het scherm te kijken, moet het hoofd licht gebogen worden zodat met het zicht voor de fiets wat uit het oog verliest, soms wel gevaarlijk tijdens de combinatie navigatie/pansjen!
Daarom heb ik een aluminium houder gefreesd (ik werk bij 's werelds nummer 1 in CNC machines) waarin de originele bevestiging van Garmin past, dus geen geprul met lijm of het bijwerken van de houder, neen, gewoon plug-en-play!
Het zwarte gedeelte op de foto's is de Garmin houder, hij past in de uitgefreesde passing en wanneer het gps-toestel op z'n plaats zit, kan er niets meer los.
De aluminium houder zelf zit op de 2 onderste boutgaten van de stuurbevestiging, standaard bouten eruit, een paar langere in rvs in de plaats en klaar is kees!
Daarjuist alles gemonteerd en alles staat waar het moet staan : zicht op het schermpje in de rijrichting!
En plus weegt de hele constructie maar 32gram, voor het gewicht moet je het ook niet laten.
De uitsparingen (halve maantjes) zijn om gewicht te sparen, een volgende uitvoering wordt geoptimaliseerd en overbodig materiaal zal overal waar kan verwijderd worden om het gewicht nog te drukken.
Deze houder past wel alleen op stuurpennen met een tussenafstand tussen de bouten van 26,5mm.
Ik probeer tussen pot en pint te werken aan een universele houder met adapterstukjes die op alle stuurpennen past, just wait and see...
GPSkeymaster

1 opmerking: