maandag 3 september 2012

De Gordel 2012 : final edition


Pansjers,
Gisteren was het de allerlaatste Gordel, een evenement dat 31 jaar geleden gestart is om de Walen duidelijk te maken dat de Vlamingen in dit land nog iets anders kunnen/willen dan alleen maar geld afgeven. Traditioneel schrijven we ons in om de lus van 100km rond Brussel af te malen.
Team Pansj stond deze keer met niet minder dan 10 man op de parking van het SKC te blinken samen met een paar C-Immo coureurs, ene White Horse en nen apprentie, in totaal toch 15 man op de afspraak! Er zijn al jaren geweest dat het met een pak minder te doen was!
Soit, het startsignaal werd gegeven om 8u15, een kwartiertje later dan voorzien maar alla. Het doel was de eerste 75km bij elkaar te blijven en dan alle remmen los te gooien om de finale te rijden en voor eens en voor altijd uit te maken wie de snelste gordelaar was.
Met 15 bij elkaar blijven en een tempo rijden dat iedereen aan kan, is niet zo simpel als het wel lijkt. Voortdurend moest er vooraan bijgestuurd worden, ge kent da, ne coureur wilt alleen maar vlammen en niks anders! Het verhaal van de eerste 75km is redelijk simpel : proberen in groep bijeen te blijven op de smalle fietspaden, zonder kleerscheuren voorbij de talrijke controleposten geraken, op tijd een plaspauze, relax en zonder stress tot in Alsemberg.
Daar werd al een eerste cartouche gesmeten en het tempo ging vanaf daar alleen maar crescendo met de Keperenberg als orgelpunt. Uw dienaar trok daar met een strak tempo naar boven maar de Coodt vond toch dat het nie rap genoeg ging : in volle galop naar den top, gecounterd door een losgeslagen Sliderdude! Zijn manoeuver staat nog op mijn netvlies gebrand : klik-klak schakelen en nog een paar tanden kleiner om volle vitesse naar boven te sprinten! Ik had al snel door dat volgen een gewisse ondergang zou betekenen…
Wijle daar achter en alle zeilen bijgezet om het kopduo in te halen, ter hoogte van Dilbeek was het zover en in grupetto naar de eindmeet in Wemmel alwaar de eindstreep getrokken was. Nuisink trok vol door in de Reekstraat, GPSkeymaster erover tegen 50 en Sliderdude op vinkenslag om de sprint af te maken, twas e goeke!
Nadien verzamelen geblazen op het terras van het Glazen Kot waar de nodige pinten werden verzet, remember de slogan van Team Pansj : Ride hard, Drink hard, ik peis dat mijne wederhelft de eerste dagen beeld zonder klank zal zijn…
De gps-gegevens spreken boekdelen : 100km, 3u47 gebold, 8u36 onderweg…
De volgende afspraak is den Trappist Classic Westmalle, 150km plat, tot binnen 2 weken!
GPSkeymaster

Geen opmerkingen:

Een reactie posten