dinsdag 18 september 2012

TC Achel 2013 : voorbeschouwing/nieuws

De abdij

Het bier
Pansjers,
Het ene evenement is nog niet goed verteerd, of hier staan we al met de voorbeschouwing van TC 2013. Den Trappistmaster himself heeft zaterdag beslist dat de volgende editie ons naar Achel zal leiden, een gehucht in het uiterste noordoosten van België, vlak aan de Belgisch-Nederlandse grens. Als ge daar na den eindspurt tegen een haag pist, piste zekerst in nen Hollander zijnen hof!
Soit, efkes start en eindpunt in de gps gestoken en een routeke laten berekenen en da geeft in vogelvlucht ongeveer 120km, wel langs de noordkant van Leuven. Peter heeft een paar jaar gesleten in het Hageland, hij kent da daar dus als zijne broekzak! Ne kleine omweg over Leuven/Aarschot/Tienen/Sint-Truiden lijkt ons de meest aangewezen richting. We gaan samen een schoon routeke ineen boksen, weerom rond de 150km.
Het zal iets meer op en neer gaan dan dit jaar, getuige onderstaand hoogteprofiel

Hoogteprofiel
Dit jaar waren we met een omvangrijke groep van diverse pluimage : toppers, zwartrijders, beginners, vlammers en toeristen. Om het voor iedereen plezant te houden en wat afwisseling in de rit te steken, kwam onze voorzitter met een lumineus idee op de proppen : we gaan tussenspurten/bergprijzen in de rit steken en diegenen die zich geroepen voelen, kunnen zich ne ke serieus smijten! De route zal opgedeeld worden in groene en rode stukken : groen betekent samenblijven aan een tempo dat voor iedereen doenbaar is, rood betekent alle remmen los en de sterkste/slimste wint! Aan het einde van een rode zone wachten we natuurlijk iedereen op om dan weer samen de volgende groene zone aan te vatten. Onderstaande screenshot (als voorbeeld) geeft een beetje een idee van wat we bedoelen.


bergprijs/punten
 De start en einde van een rode zone zal duidelijk aangeduid staan (we gaan proberen een koppel motards te engageren...) en iedereen zal ook op voorhand in detail gebrieft (km, hellingsgraad, staat wegdek,...)worden zodat er geen verrassingen zijn zoals dit jaar. Op het einde van de rit aan de abdij van Achel kan er dan weer nen bollekes en ne groene trui uitgedeeld worden zoals in TC Orval.
Hou ulle maar gereed, het zal ongezien zijn volgend jaar, de trainingen kunnen aangevat worden!
GPSkeymaster

3 opmerkingen: