zaterdag 13 oktober 2012

MTB Nightride te Gooik


Pansjers,
Gisterenavond organiseerde Pandoerken Cycling Team hunne fameuze nightride in Gooik en omstreken. Ne nightride is redelijk simpel qua concept : ge stippelt nen toer uit voor de moentenbike en ge bolt diene als het donker is, voilĂ !
Simpel qua concept, doch zeer moeilijk om fatsoenlijk te organiseren. De Pandoerkes zijn daar echte cracks in, getuige de tocht van vorig jaar die in ons geheugen gebeiteld zit. Dit jaar was het weeral van dattum : mooie singletrack door de Gooikse velden, af en toe een grasveld afgepijld met een ziljoen reflecterende paalkes (soms peisde da ge op den tarmac van Zaventem aant bollen waart!) en de kers op de taart was het crossparcours van Kester!
De aanwezige gelukzakken, Sliderdude, Scalle, Grindking, Deerepower, Benoit "den Benny" en GPSkeymaster zullen volgend jaar vast en zeker weer van de partij zijn.
De eerste 15km gingen over berg en dal, afgewisseld met een paar spectaculaire afdalingen en da in den pikkedoenker, een goei faar op uwe kop en/of velo was geen overbodige luxe. Het dient gezegd : den tijd van den bricolage met kermisgerief van de Gamma ligt al ver achter ons, professionele materiel is meer ons ding. De nodige lumens vlogen ons om de oren, da misstond zeker nie bij ons rijdend materieel! Na 20km dook de langverwachte DJ"geeft ons nog en jeneverke"-berg op, draaien en keren en vooral zien da ge recht bleef, Scallioni werd deze keer met voorsprong verkozen als duiker van het jaar (wa wilde me zo'n tramjanette witte janollenbandjes...). Na den DJ-bos (zonder DJ  spijtig genoeg) in volle vaart naar het MX parcours van Kester, ne vettige, glijdende ondergrond, weinig grip en een steil parcours maakten het om duimen en vingers van af te likken, zelfs de meest technische rijders onder ons moesten af en toe bijpikkelen. Zeer de moeite waard, de Pandoerkes hadden zelfs een makkelijke/moeilijke route voorzien, top! Na Kester nog ewa gooi -en smijtwerk om te eindigen in het lokale stamcafĂ©, vergezeld van een dikke pansj en e kasteelbierke, het leven kan simpel zijn!
De stats waren ok, 37km aan 18,5 moyenne in den doenker, da kan tellen. Vooral de 583hm wogen op het einde toch wat door!
Schuun parcours, genen drash op onze kop, vollen bak moos, ne ke goe lachen als er ene tegen de grond duikt,voor herhaling vatbaar, misschien volgende maand e wa dichter in de buurt?
Hou uwe e-mail in de gaten!
Nog e goe filmpke gevonden van nen echte "crashpilot", kunde nog iet van leren!
By the way, deze gast heeft er wonderwel geen blessures aan over gehouden, ne goeie engelbewaarder mij gedacht...
http://www.youtube.com/watch?v=EPNI-51j008&feature=youtube_gdata_player
GPSkeymaster

2 opmerkingen:

 1. Het was de max! De hoogtepunten voor mij waren: schuiver van Benoit, Scalle Lawijt, en de singletracks in het bos en in Kester!
  Ook ni echt gezeverd, want met een gemiddelde zoals gisteren zijde ni meer aan het spelen....
  Klein verzet, grote pret.
  Gps man zei aan het begin van de eerste bos: altijd blijven trappen! resultaat: 30 meter nieuwe singletrack gemaakt. Oeps!
  Zeker voor herhaling vatbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. For safety purposes, high visibility Safety vest and Reflective tape are going to make you far more visible.

  BeantwoordenVerwijderen